Als de enige overlevende van een gezinsdrama tot het uiterste gaat om degenen van wie hij houdt te beschermen...

Een van de best beoordeelde thrillers van Nederlandse bodem in de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland (editie 2017)

De niet erg geliefde moeder van Maud van Staveren raakt tijdens de jaarlijkse buurtbarbecue dodelijk gewond. Het heeft er alle schijn van dat iemand haar uit de weg wilde ruimen. Als niet veel later haar dochter iets gruwelijks overkomt op een nabijgelegen kasteel, verandert het voortkabbelende leven van Maud in een kolkende, levensgevaarlijke rivier.

Wat doet het met je als je niemand in je directe omgeving nog kunt vertrouwen? En wat hebben de recente gebeurtenissen te maken met een dodelijk ongeval uit het verleden, waarbij de auto van een jong gezin te water raakt en een zonderlinge voorbijganger maar een van de inzittenden van de verdrinkingsdood uit het kanaal redt...

Beschermduivel is een intrigerende psychologische thriller over vertrouwen, bedreiging en begeerte. 

Een van de best beoordeelde thrillers van Nederlandse bodem in de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland (editie 2017)

"Van den Broek heeft er het grootste plezier in om zijn lezers voortdurend op het verkeerde been te zetten, met inzet van alle middelen. Verkrachting, verdrinking, misbruik, familiegeheimen en dat allemaal in zo’n slaapstad, waaraan de aankomend rechtenstudente Fleur snel hoopt te ontsnappen. Maar het afscheidsfeestje aan de vooravond van haar vertrek naar haar kamer in Amsterdam luidt een apocalyps in"

Vrij Nederland (3 sterren)

*

"Alle eindjes worden goed afgerond en geen enkele vraag blijft onbeantwoord. Op intrigerende wijze weet de auteur het verhaal uit te werken naar een ontknoping die eindigt in een heftige climax"

VrouwenThrillers.nl

*

"Het is een verhaal dat nog lang blijft nazinderen in je hoofd. Tot de allerlaatste zin spannend, ijzersterk

New Word Order

*

"Tergend, subtiel, slim en doortastend heeft Van den Broek zijn eigen Beschermduivel gecreëerd… 5 dikke sterren!"

De Perfecte Buren

*

De nieuwste thriller van Ronald van den Broek is in iedere boekhandel (ook online) te verkrijgen. Als speciale actie is het boek nu tijdelijk en zonder verzendkosten (en op verzoek gesigneerd) via deze website te bestellen. Zie de Contact pagina voor meer informatie.

 

Boektrailer Beschermduivel

 

 

Varkensbloed in chocolade

Het ogenschijnlijk perfecte leventje van Denise Drijver, een succesvolle advocate op de Amsterdamse Zuidas, wordt finaal op zijn kop gezet als ze vermoedt dat haar vriend een verhouding heeft met haar beste vriendin. Uit wraak begint ze zelf een affaire met een collega. Als ze hem niet veel later in zijn tuinhuisje levenloos aantreft, moet ze die ontdekking bijna met de dood bekopen. Op haar zoektocht naar de waarheid belandt ze in het bruisende Barcelona. Daar ontdekt ze dat het niet alleen naïef maar ook levensgevaarlijk is om zomaar alles te geloven wat op Facebook als waarheid wordt gepresenteerd. Dat dit pas het begin is van haar angstaanjagende nachtmerrie kan ze dan nog niet vermoeden.

Lukt het Denise om de leugens te ontrafelen voordat zij wordt verzwolgen door de waarheid die steeds grimmiger wordt?

 

1e druk november 2014
2e druk maart 2015

 

 "Varkensbloed in chocolade is het predikaat psychologische thriller meer dan waard! " ****

Boek van de week

Crimezone | Hebban

.

"Het verhaal is voortdurend in beweging en zakt geen moment in waardoor het boek zich moeilijk laat wegleggen. Een heerlijke Nederlandse thriller. Ronald van den Broek heeft met Varkensbloed in chocolade een uitstekend debuut neergezet " ****

Passie voor Boeken

.

"Zo nu en dan staat er een auteur op die het verdient om te worden opgemerkt door het grote publiek ****

Boek van de maand januari 2015

VrouwenThrillers

.

Een spannende thriller die zich afspeelt in de wereld van jonge welopgevoede mensen, verwend door het leven, die denken alles te kunnen doen, en er dan tot hun verbazing achter komen dat het toch niet zonder gevolgen is

"Er zit vaart in, het plot is uitstekend in elkaar gestoken en het einde zie je heel lang niet aankomen"

Leestafel

.

"Varkensbloed in chocolade is een diepzinnig en spannend debuut geworden. Dit zal niet meevallen om te overtreffen!" ****1/2

Perfecte Buren

.

"Echt een heerlijk boek voor op koude winteravonden"

BangerSisters

.

"Het boek leest ontzettend plezierig en vlot weg en bevat ook de nodige humor" ***

ThrillerLovers

.

De nieuwste column van Ronald van den Broek over autobiografische fragmenten in het boek Varkensbloed in chocolade

.

Interview met Ronald van den Broek op Amsterdam FM

 .

Benieuwd naar het boek? Lees hier een fragment

.

"Het is lastig om als debutant een plaatstje tussen de usual suspects in dit thrillergenre (Esther Verhoef, Saskia Noort, Simone van de Vlugt) te veroveren, maar ik ga het zeker proberen"

Ronald in een interview op 15 december 2014

.

Video interview opname van 7 december 2014

 

.

 Ronald ontvangt eerste exemplaar

Ronald van den Broek ontving op 28 oktober 2014 het eerste exemplaar van de uitgever. Deze psychologische thriller is overal verkrijgbaar. Zowel in de boekhandel als online, bijvoorbeeld bij:

- BOL.COM: Varkensbloed in chocolade via BOL.COM

- AKO (tip: geen verzendkosten): Varkensbloed in chocolade via AKO

.

Geloof jij alles wat je vrienden op Facebook zetten?

 

.

Bekijk hier de (oude) promo boektrailer

 

De psychologische thriller Varkensbloed in chocolade

Dat het niet alleen naïef is maar ook levensgevaarlijk om alles te geloven wat op Facebook als waarheid wordt gepresenteerd, bewijst deze ijzersterke psychologische thriller van Ronald van den Broek die laat zien hoe eenvoudig het is om op sociale media als Facebook een loopje te nemen met de waarheid, waardoor niets is wat het lijkt.

Het ogenschijnlijke perfecte leventje van Denise Drijver - een sprookjesboek met maar enkele vergeelde pagina's, zoals ze het zelf omschrijft - wordt finaal op zijn kop gezet als ze het vermoeden krijgt dat haar vriend een affaire heeft met haar beste vriendin Ariane.

Op haar zoektocht naar de waarheid opent ze deuren die beter gesloten hadden kunnen blijven. Wat voor rol speelt Ariane, van wie de alcoholistische echtgenoot juist nu uit zijn coma ontwaakt en zich door het syndroom van Korsakov niets meer kan herinneren van zijn noodlottige ongeval? 

Alles wordt nog onheilspellender als Denise uit wraak zelf een affaire begint met een collega. Als ze hem dood aantreft in zijn tuinhuisje dat dienst doet als hun liefdesnest moet ze die ontdekking bijna met de dood bekopen. Daarna komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Op haar vlucht belandt ze in Barcelona waar ze in het bruisende nachtleven, samen met de melancholiek travestiet Liza, op een schokkende manier met een deel van de waarheid wordt geconfronteerd.

Dat dit enkel het begin is van haar angstaanjagende nachtmerrie kan ze dan nog niet vermoeden. Lukt het Denise om de leugens te ontrafelen voordat zij wordt ingehaald en verzwolgen door de waarheid die steeds grimmiger wordt?

De literaire thriller Varkensbloed in chocolade is verkrijgbaar in iedere (online) boekhandel.

 

Aanvullende gegevens