Biografie Ronald van den Broek

Ronald van den Broek heeft recent zijn vierde thriller met de titel Fantoomzoon afgerond. Dat Ronald in dit genre is gaan schrijven is geen verrassing. Al zijn hele leven verslindt hij thrillers en sinds het verschijnen van de eerste Nicci French is hij verslingerd geraakt aan het genre literaire thriller.

Op elfjarige leeftijd begon hij een dagboek bij te houden en hield dat vol tot ver na zijn studietijd. Het leverde een koffer met bijna veertig volgeschreven schriften op.

Het lezen van thrillers en schrijven van verhalen leidde in 2014 tot de eerste serieuze aanzet van een manuscript. Na ruim anderhalf jaar uitdenken, schrijven en schaven werf zijn eerste literaire thriller Varkensbloed in chocolade op zaterdag 29 november 2014 uitgegeven bij Uitgeverij Scelta Publishing.

Het bleef niet bij één boek. In 2016 verscheen bij zijn nieuwe uitgever Palmslag de thriller Beschermduivel en in 2019 Mijn kartonnen broer. In dat jaar (2019) verscheen ook bij Uitgeverij Palmslag een heruitgave (met een nieuwe cover) van zijn eerste thriller Varkensbloed in chocolade.

Ronald van den Broek is in Utrecht geboren, maar vestigde zich na de studies Gezondheidswetenschappen en Rechten in Amsterdam. Hij werkt momenteel als jurist.

Momenteel werkt hij aan zijn vijfde thriller.

 

 

Aanvullende gegevens