Varkensbloed in chocolade

Varkensbloed in chocolade is een eigentijdse, psychologische thriller van de debuterend schrijver Ronald van den Broek die laat zien hoe eenvoudig het is om op sociale media als Facebook een loopje te nemen met de waarheid, waardoor niets is wat het lijkt.

Als de tweeëndertigjarige Denise Drijver het vermoeden krijgt dat haar vriend Bram een verhouding heeft met haar beste vriendin, gaat zij de confrontatie met hen uit de weg en laat zich verleiden door haar collega-advocaat Richard. In de rechtszaal is Denise een sterke vrouw, maar op persoonlijk vlak is ze allesbehalve zelfverzekerd.

Als Richard wordt vermoord en het bedrog van Bram zich zelfs uitstrekt tot in de virtuele wereld – hij plaatst foto's en teksten op Facebook die hem een alibi moeten verschaffen voor zijn geheime leven – besluit Denise op onderzoek uit te gaan en opent daarbij deuren die beter gesloten hadden kunnen blijven. Dit brengt haar in contact met de melancholieke travestiet Liza, die haar laat kennismaken met het bruisende nachtleven van Barcelona.

Langzaam maar zeker ontdekt Denise waarom Bram haar jarenlang heeft buitengesloten. Wanneer blijkt dat ook Richard niet eerlijk tegen haar is geweest, realiseert zij zich dat alle mannen in haar leven zich mooier voordoen dan ze zijn. Ze zijn als 'varkensbloed in chocolade'; een geheim procedé om de delicatesse een puurder en daardoor aantrekkelijker uiterlijk te geven.

De psychologische thriller Varkensbloed in chocolade wordt uitgegeven door Uitgeverij Scelta Publishing en is verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel.

Aanvullende gegevens