Biografie Ronald van den Broek

Ronald van den Broek heeft recent zijn eerste psychologische thriller Varkensbloed in chocolade afgerond.  Dat Ronald in dit genre is gaan schrijven is geen verrassing. Al zijn hele leven verslindt hij thrillers en sinds het verschijnen van de eerste Nicci French is hij verslingerd geraakt aan het genre literaire thriller.

Op elf jarige leeftijd begon hij een dagboek bij te houden en hield dat vol tot ver na zijn studietijd. Het leverde een koffer met bijna veertig volgeschreven schriften op.

Het lezen van thrillers en schrijven van verhalen leidde tot de eerste serieuze aanzet van een manuscript. Na ruim anderhalf jaar uitdenken, schrijven en schaven wordt zijn eerste literaire thriller Varkensbloed in chocolade op zaterdag 29 november 2014 uitgegeven bij Uitgeverij Scelta Publishing.

Ronald van den Broek is in Utrecht geboren, maar vestigde zich na de studies Gezondheidswetenschappen en Rechten in Amsterdam. Hij werkt bij de overheid en houdt zich bezig met het opsporen en bestrijden van fraude in de zorg.

Momenteel werkt hij aan een volgende literaire thriller die zich deze maal niet afspeelt in het mondaine Amsterdam, maar in een nieuwbouwwijk in de buurt van Utrecht. Het handelt over de noodlottige ongevallen die een ogenschijnlijk alledaags gezin plotseling ten deel vallen. Wat is het mysterieuze verband met een ander al even doorsneegezin dat jaren daarvoor met hun auto ter water raakte en verdronk. Of had toch nog iemand weten te ontsnappen aan het ijskoude water van het diepe kanaal?

 

 

 

Aanvullende gegevens